Een 360º Tour laten maken

Waardevolle content met 360° Tours

Wil je vanavond Italiaans eten of ga je toch liever naar een sushi tent? Ga je dit weekend naar een festival vol met creatieve workshops of kies je voor dat ene grote dance feest? Je hebt keuze uit ontzettend veel restaurants, clubs, evenementen, winkels, lunchzaken en ga zo maar door. Zoveel mensen, zoveel wensen. En dit geldt ook voor de bezoekers van jouw website. Waarom zouden ze bij jou iets kopen? Wat heb je te bieden? Een virtuele showroom maken draagt niet alleen bij aan je online zichtbaarheid, maar tovert een bezoek aan jouw website of sociale media ook om tot een ware belevenis.

Wat is een 360° Tour?

Je hebt vast wel eens van een 360º graden foto gehoord. Een foto waarbij je helemaal in het rond kunt kijken. Van links naar rechts, en van onder naar boven. Een 360° virtuele tour is eigenlijk hetzelfde, maar dan met heel veel foto’s achter elkaar. Zo lijkt het net alsof je ergens binnenstapt en rond kunt kijken. Het is belangrijk om een 360° foto of video niet te verwarren met virtual reality (VR). Het verschil? Bij een 360º foto of video heb je één vast standplaats, en vanaf daar kijk je om je heen. Een VR tour heeft geen vast standplaats, maar je kunt virtueel rondlopen en alles om je heen bekijken. Een 360 graden tour maken komt steeds vaker voor. Bedrijven geven letterlijk een online inkijkje in hun zaak.

Waarom een digitale rondleiding maken?

Online zichtbaarheid wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker. Omdat er zoveel keuze is, gaan mensen vaak eerst online op zoek naar een winkel, restaurant, hotel, theatershow of evenement. Ze willen graag weten wat ze kunnen verwachten. Om teleurstelling te voorkomen of om alvast even de sfeer te proeven. Een digitale rondleiding maken zorgt ervoor dat mensen ook bij jouw bedrijf even naar binnen kunnen kijken. Waar je vroeger ging window shoppen, neem je nu virtueel een voorproefje. En dit draagt bij aan de betrouwbaarheid van je zaak. 

Kan ik zelf een 360° Tour maken?

Het is van belang dat een 360° visuele tour goed in elkaar zit. Je wilt haarscherp beeld en soepele overgangen. Het is het visitekaartje van je bedrijf, en daar mogen uiteraard geen haperingen in zitten. Bezoekers willen lekker online in je zaak rondsnuffelen. Je kunt zelf aan de slag gaan met allerlei software en camera’s, maar je kunt het ook overlaten aan een specialist. Een specialist ziet in één oogopslag wat het beste perspectief is en zorgt ervoor dat jouw bedrijf virtueel op de kaart komt te staan. Een virtuele tour laten maken is daarom zeker geen overbodige luxe. 

Een virtuele tour laten maken

Een virtuele showroom maken is een eenmalige investering. En zeker de moeite waard! Laat je een digitale rondleiding maken? Dan pluk je hier absoluut de vruchten; meer online zichtbaarheid en daarmee meer bezoekers. Wil jij van jouw bedrijf of evenement een 360° tour maken? Boek dan een shoot en samen kijken we wat de beste oplossing is voor jouw virtuele showroom.