360° content op Facebook

De vraag naar online content wordt steeds groter. Niet alleen voor je online zichtbaarheid, maar ook om je bezoekers te trakteren op iets extra’s. Websites vol met foto’s, teksten, video’s en zelfs hele digitale rondleidingen zijn allang geen uitzondering meer. Maar niet alleen je website is belangrijk, ook social media spelen een grote rol in het trekken van nieuwe klanten. Heb jij een fancy Facebookpagina waar van alles op te lezen en te zien is? Grote kans dat jouw Facebookbezoekers doorklikken naar je website. En wellicht een aankoop doen, een reservering plaatsen of een kaartje kopen voor het evenement dat jij organiseert. Hoe je dit doet? Met behulp van 360° foto’s en video’s op Facebook.

Facebook VR content: niet te missen!

Met visuele prikkels trek je de aandacht. Dat weten we allemaal. Je kijkt liever naar een indrukwekkende foto of video dan dat je een hele lap tekst leest. Met 360° Facebook content zorg je ervoor dat bezoekers jouw Facebookpagina leuk vinden en tover jij je verhaal om tot een ware belevenis. Je geeft je bezoekers het gevoel dat ze al in jouw zaak of op jouw evenement zijn. Een 360° Facebook foto laat bijvoorbeeld zien hoe jouw restaurant, winkel of lunchzaak er van binnen uitziet. En een 360° Facebook video geeft jouw potentiële bezoekers alvast een kijkje op het festival- of evenemententerrein. Je laat ze al even de sfeer proeven. Je laat zien wat ze kunnen verwachten. En dit maakt de keuze om daadwerkelijk te komen of een kaartje te kopen een stuk makkelijker.

Hoe kan ik een 360 graden foto of video maken?

Iedereen met een redelijk nieuwe smartphone kan zelf een 360° Facebook foto maken. Je stelt de betreffende functie in en klikken maar. Met je iPhone kun je dus al snel een mooie 360 graden foto iPhone of video maken. Toch is dit soms makkelijker gezegd dan gedaan. Een 360 graden foto maken of een 360 graden video maken vereist nogal wat tijd en aandacht. Je wilt natuurlijk wel dat je bedrijf zo optimaal mogelijk wordt gefotografeerd of gefilmd. Daarom kun je het maken van 360° Facebook content ook overlaten aan een expert. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt én dat je gaat scoren met je nieuwe 360° Facebook content.

Wat is het verschil met virtual reality?

Vaak worden de termen 360° foto’s en video en virtual reality (VR) door elkaar gebruikt. Toch zijn deze twee niet hetzelfde. Een 360 graden foto maken of een 360 graden video maken, doe je vanuit één standpunt. Vanaf dit standpunt bekijk je de omgeving. Met Facebook VR content laat je je bezoekers virtueel rondlopen door je bedrijf. Ze stappen als het ware een VR-wereld binnen en kunnen vrij bewegen en om zich heen kijken. Wil jij 360° foto’s en video’s op je Facebook? Of wil je advies hoe jij je bedrijf het beste in de spotlight zet door middel van Facebook virtual reality? Boek dan een shoot en samen kijken we hoe we jouw bedrijf het beste op de Facebook-kaart kunnen zetten!