360º Youtube video's

Spring eruit met 360° video’s op YouTube

Hoe val je nog op in een tijd waarin alles mogelijk is? Vroeger waren we nog onder de indruk van een goed in elkaar geknutselde flyer met een pakkende slogan. Tegenwoordig is er veel meer nodig om je bedrijf op te laten vallen. En dat is ook niet zo gek. Online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker. Heel fijn natuurlijk, want hierdoor trekt je bezoekers die je zonder internet misschien niet zou aanspreken. Maar de keerzijde is dat het online steeds drukker wordt. Iedereen vecht om zijn of haar plaats op Google, Instagram of Facebook. Heb je een mooi verhaal te vertellen? Of wil jij je bedrijf of evenement laten zien met letterlijk én figuurlijk een extra dimensie? Met 360° video YouTube spring je er echt uit!

Niet kijken, maar beleven

Wanneer je naar een normale video kijkt, zie je nooit wat er achter de camera gebeurt. Je kunt niet naar links of rechts of van boven naar beneden kijken. Je kijkt naar datgene wat de videomaker je laat zien. In 360° video’s is dit compleet anders door de toevoeging van een extra dimensie. En dit doet wonderen! Het kijken naar een video wordt omgetoverd tot een echte belevenis. Je kunt de 360 graden video YouTube gewoon vanaf je beeldscherm bekijken, maar je kunt er ook een heel avontuur van maken met een VR bril als een Oculus Quest. Dit is een alles-in-één VR headset waarmee je compleet ondergedompeld wordt in een 360° video. 

Wat is 360 graden video YouTube?

Vaak worden de termen 360° video’s, virtual reality, VR en immersive content in één adem genoemd. Toch zijn deze begrippen niet allemaal hetzelfde. Het getal 360 uit een 360° graden video geeft de beeldhoek waarmee is gefilmd weer – oftewel een volledige cirkel. Een 360° video laten maken doe je om de hele omgeving in beeld te brengen. De kijker bepaalt zelf waar hij of zij naar kijkt; zowel voor als achter de camera. Vroeger was het kijken en verspreiden van dit soort video’s lastig. Niet alle social media ondersteunde deze mediavorm, maar gelukkig is hier verandering in gekomen. Sinds YouTube 360° video’s ondersteunt, wordt het maken en laten zien van 360 graden video’s steeds leuker én makkelijker. Een 360° video laten maken draagt bij aan de online beleving van jouw bezoekers. Immersive content mag dan ook zeker niet ontbreken in jouw strategie voor meer online zichtbaarheid. 

Hoe zit het met virtual reality (VR)?

360° video’s zijn niet hetzelfde als virtual reality. Met een VR headset kun je verschillende standpunten innemen, waardoor je als het ware door een VR-wereld heen loopt. Een 360° video heeft een vast standpunt – wat je niet kunt veranderen – en vanaf daar kun je om je heen kijken. Toch worden 360° video’s veel door VR-bril gekeken. Met een Oculus Quest of andere VR headset kun je echt om je heen kijken. Toch zijn deze geavanceerde gadgets lang niet altijd meer nodig om je kijkers mee te nemen in jouw video’s. Een 360 graden video YouTube kan ook ‘gewoon’ vanaf het beeldscherm van een smartphone, tablet, laptop of computer worden bekeken. Wil jij je bedrijf of evenement onder de aandacht brengen door middel van immersive content? En lijkt een 360° video laten maken je wel wat? Boek dan een shoot en samen zorgen we ervoor dat jij je bezoekers kunt meenemen op een digitale reis.